Podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Oľha Stefanišynová. PHOTO: screenshot YT

Ukrajinská vicepremiérka pre eurointegráciu Oľha Stefanišynová podala demisiu

Podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Oľha Stefanišynová doručila v utorok parlamentu svoju demisiu. Na sociálnej sieti Facebook to oznámil predseda Najvyššej rady Ruslan Stefančuk, informuje TASR. Ako konštatovala agentúra Reuters, ide o súčasť rozsiahlej reštrukturalizácie ukrajinskej vlády.

Stefanišynovej žiadosť o uvoľnenie z funkcie sa bude posudzovať na jednom z nasledujúcich plenárnych zasadnutí ukrajinského parlamentu, dodal Stefančuk. Ukrajinská Najvyššia rada niekoľko hodín predtým dostala demisiu ministra strategického priemyslu Olexandra Kamyšina, ministra spravodlivosti Denisa Maľusku, ministra ochrany životného prostredia a prírodných zdrojov Ruslana Striľca a šéfa Fondu štátneho majetku Vitalija Kovaľa.

Šéf parlamentnej frakcie prezidentskej strany Sluha ľudu Davyd Arachamija v utorok avizoval, že „zajtra bude deň odvolávania„. Podľa neho sa vymení viac ako 50 percent členov ukrajinskej vlády. Vymenovanie nových členov sa uskutoční o deň neskôr, dodal s tým, že o konečnom zozname zmien sa rozhodne na zasadnutí frakcie 4. septembra. Okrem toho ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok odvolal Rostyslava Šurmu z postu zástupcu vedúceho prezidentskej kancelárie.

Viac..  EÚ aj v roku 2023 účinne využívala nástroje na ochranu obchodu

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Slovensko poskytne do Fondu EÚ pre Ukrajinu päť miliónov eur

Slovensko poskytne záruky a v prípade potreby aj prostriedky vo výške päť miliónov eur Fondu …

Consent choices