Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2024/redakcia

Martin Hojsík: Stojím pri tebe, Mišo, nielen preto, že si ťa vážim ako človeka a profesionála

Stojím pri tebe, Mišo, nielen preto, že si ťa vážim ako človeka a profesionála. Nie iba preto, že si získal rešpekt svojich kolegov a kolegýň v Európskom parlamente za svoju prácu ako jeho podpredseda. Stojím pri tebe najmä preto, že si čestný a rovný človek a preto vládna koalícia nedokáže na teba nájsť žiadnu špinu. Namiesto toho sa nehanebne znižuje k útokom na tvoju najbližšiu rodinu – na mamu, otca a družku – len aby zakryla vlastné zlyhania.

Ako správne upozornil Martin Dubéci tak vo vládnej koalícii majú medzisebou rovnako poberateľov nemalých štátnych dotácii. Tak ak poberanie dotácii je deliktom samo o sebe, aj keď o nich rozhodovali nezávislé orgány, tak by mal na nich platiť rovnaký meter.
Poslanec Michelko poberal dotácie od roku 2011 do 2024 v celkovej hodnote 1,5 milióna eur. Vydavateľstvo, ktorého bol konateľ od roku 2011 získalo viac ako 600 000 eur na dotáciách a rovnako dostal aj dotácie priamo z Úradu vlády.

Takýmto spôsobom vymenoval kolega Dubéci ešte dalších 16 poslancov a poslankýň, ktoré buď priamo alebo ich rodinní príslušníci poberali dotácie z verejných zdrojov. Ich zoznam nájdete v komentári pod postom.

Viac..  Europoslanci zo SR hodnotia portfólio pre Šefčoviča rôzne, od ocenenia po fiasko

Problém nie je poberanie dotácii, samozrejme ak boli využité na to na čo mali. Problém je dvojaký meter a pokrytectvo, ktoré predvádza vládna koalícia. Poslanci a poslankyne koalície, ktorí majú ešte zbytky chochmesu a slušnosti si to uvedomujú a od hanby nechcú ani sedieť v rokovacej sále. Je to hanba, je to popretie zaužívaných demokratických princípov a hlavne to je odpútanie pozornosti od zlyhaní tejto vlády.

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE.

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: EÚ zaostáva za USA a Čínou, musíme to zastaviť

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Draghi: …

Consent choices