Minca, dvojeurovka. PHOTO: PHOTO: © European Union, 2020

Euro sa v pondelok výrazne oslabilo

Spoločná európska mena na začiatku nového týždňa klesla. Dôvodom sú slabé údaje z ekonomiky eurozóny, ktoré podporili očakávania, že ECB bude agresívne pokračovať v uvoľňovaní menovej politiky. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

Euro sa v pondelok voči doláru oslabilo až o 0,7 %. Popoludní okolo 13.15 h SELČ sa obchodovalo so stratou 0,375 % po 1,1120 USD. Riziková prirážka na francúzske štátne dlhopisy voči referenčným nemeckým dlhopisom sa dostala na najvyššiu úroveň od začiatku augusta.

Európske akciové trhy boli v pondelok volatilné, keď sa darilo defenzívnym titulom z oblastí, ako sú potravinárstvo, telekomunikácie, reality a utility. Investori sa čoraz viac obávajú o zdravie európskej ekonomiky, keďže pokles výrobného sektora eurozóny sa zrýchlil. Ďalším negatívnym faktorom sú politické turbulencie vo Francúzsku.

Viac..  EÚ odmietla ponuku na minimálne dovozné ceny od čínskych vývozcov elektromobilov

V pondelok zverejnený zložený index nákupných manažérov (PMI) spoločnosti S&P Global ukázal, že aktivita v súkromnom sektore eurozóny v septembri klesla prvýkrát od februára.

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Bulharsko

Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

Snaha bulharskej vlády o prijatie eura je na dobrej ceste, ale jeho zavedenie môže byť …

Consent choices