Monika Beňová, europoslankyňa /SMER-SD, SD/. PHOTO: FB M. Beňová

M. Beňová: Je správne, že Slovensko nebojkotuje aktivity maďarského predsedníctva

Predseda maďarskej vlády vystúpil v pléne Európskeho parlamentu, aby predstavil priority aktuálne prebiehajúceho maďarského predsedníctva v Rade EÚ. Všetky reagujú na viaceré dlhodobé výzvy, pred ktorými Európska únia a jej členské štáty aktuálne stoja.

„Postoje Slovenska a Maďarska sa v mnohých týchto oblastiach budú k sebe prirodzene približovať,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová. Ide napríklad o potrebu posilnenia konkurencieschopnosti európskeho hospodárstva, rozširovanie integračného zoskupenia o krajiny západného Balkánu, riešení v oblasti obmedzenia nelegálnej migrácie, či ochrany a podpory poľnohospodárstva.

Európska komisia, ako aj niekoľko členských štátov sa rozhodlo pre bojkot maďarského predsedníctva a to spôsobom, že sa nebudú na neformálnych stretnutiach organizovaných v Maďarsku zúčastňovať na najvyššej úrovni. „V tejto súvislosti považujem za správne, že Slovensko sa k danej iniciatíve nepridalo,“ zdôraznila europoslankyňa.

Viac..  Výbor EP pre právne veci začína skúmať prípadné konflikty záujmov eurokomisárov

S Maďarskom, ako s plnoprávnym členom Európskej únie, je totiž potrebné komunikovať. „Rozdielnych názorov je nepochybne veľa, no či už v rámci Únie alebo Vyšehradskej skupiny je dôležité sa o nich rozprávať a týmto spôsobom si hľadať k sebe cestu,“ uzavrela Monika Beňová.

O mam

Odporúčame pozrieť

M. Beňová: Kríza v európskom automobilovom priemysle sa Slovenska aktuálne výrazne nedotýka

Poslanci Európskeho parlamentu sa dnes zaoberali aj krízou, ktorá sa postupne prehlbuje v európskom automobilovom …

Consent choices