autorske prava
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nové pravidlá na posilnenie kybernetickej bezpečnosti kritických subjektov a sietí EÚ

Komisia prijala prvé vykonávacie pravidlá v oblasti kybernetickej bezpečnosti kritických subjektov a sietí podľa smernice o opatreniach na zabezpečenie vysokej spoločnej úrovne kybernetickej bezpečnosti v Únii (smernica NIS2).

V tomto vykonávacom akte sa podrobne opisujú opatrenia na riadenie kyberneticko-bezpečnostných rizík, ako aj prípady, v ktorých by sa incident mal považovať za významný, a spoločnosti poskytujúce digitálne infraštruktúry a služby by ho mali oznamovať vnútroštátnym orgánom. Ide o ďalší významný krok pri zvyšovaní kybernetickej odolnosti kritickej digitálnej infraštruktúry Európy.

Prijatie vykonávacieho nariadenia sa zhoduje s lehotou pre členské štáty na transpozíciu smernice NIS2 do vnútroštátneho práva. Od zajtra, 18. októbra 2024, musia všetky členské štáty uplatňovať opatrenia potrebné na dodržiavanie pravidiel kybernetickej bezpečnosti NIS2 vrátane opatrení dohľadu a presadzovania.

Viac..  Borell nalieha na Izrael, aby dovolil ďalšie fungovanie UNRWA v Palestíne

O mam

Odporúčame pozrieť

kyberneticka bezpecnost

Eurobarometer: EÚ musí posilniť zručnosti v oblasti kybernetickej bezpečnosti

Z dnes uverejneného prieskumu Eurobarometra vyplýva, že nedostatok kybernetických zručností narastá, že je potrebných viac odborníkov na kybernetickú bezpečnosť a …

Consent choices