Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán. PHOTO: © European Union- EP.

EPP poslala Orbánovi odkaz: „Oživme európsku budúcnosť Maďarska“

Stranícka skupina Európska ľudová strana (EPP) poslala v priebehu týždňa už druhý kritický odkaz týkajúci sa predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána.

Európski ľudovci tentokrát zverejnili na sociálnej sieti X fotku dievčatka s maďarskou vlajkou v ruke s výzvou „Oživme európsku budúcnosť Maďarska!“ Upozornil na to v nedeľu webový portál atv.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti. „Maďari si zaslúžia dobré vedenie. Vedenie, ktoré bojuje proti korupcii. Vedenie, ktoré ich privedie späť do Európy,“ píše sa v statuse EPP s hashtagom „Orbán“ s dodatkom, že
Maďarsko si zaslúži byť v srdci EÚ. Portál pripomína, že EPP vedená Manfredom Weberom v utorok na Facebooku napísala, že Orbán by mal odísť. V statuse ďalej EPP uviedla, že nadišiel čas priviesť Maďarsko späť bližšie k Európe a dať mu šancu zotaviť sa z následkov zlého vedenia.

Orbán po rozprave EP v Štrasburgu v utorok vyhlásil, že predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a Weber chcú zvrhnúť maďarskú vládu. V piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth rádió potom povedal, že za snahami o jeho odvolanie a o výmenu maďarskej vlády je vojna a niekoľko ďalších vecí. „EPP si predstavuje takú Európu, ktorá je zlá pre Maďarov. Proti tomu už roky bojujem so svojou vládou,“ zdôraznil.

Viac..  Týždeň v EP: Podpora Ukrajiny, Sacharovova cena a príprava na plenárne zasadnutie

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Magyar: Orbán urobil z Maďarska najchudobnejšiu a najskorumpovanejšiu krajinu EÚ

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa teraz pokúša stavať do úlohy záchrancu Maďarov, pričom výsledkom …

Consent choices