Janukovyčovi spojenci umierajú, našli telo Kalašnikova

ukrajina
PHOTO: Flickr.

KYJEV – V Kyjeve našli telo Olega Kalašnikova, niekdajšieho poslanca za Stranu regiónov zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča. Bol zastrelený. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo vnútra s tým, že prípad možno súvisí s udalosťami z minulého roka.

Kalašnikov sa totiž angažoval v hnutí Antimajdan, ktoré počas prozápadných demonštrácií v Kyjeve podporovalo Janukovyča.

„Niet pochýb o tom, že mŕtvy vedel veľa o tom, kto Antimajdan financoval a akými cestami. Tieto tajomstvá si so sebou vzal do hrobu,“ citovala agentúra Reuters ukrajinského ministra vnútra Antona Geraščenka.

V tejto súvislosti naznačil, že jeho znalosti o pozadí Antimajdanu mohli byť motívom možnej vraždy. Geraščenko ale ako dôvod nevylúčil ani Kalašnikovove obchodné záujmy.

Kalašnikova zastrelili pred vchodovými dverami jeho domu. Agentúry Interfax a Ukrajina s odvolaním sa na policajné záznamy informovala o dvoch strelcoch.

Viac..  Eurokomisia pozitívne zhodnotila Plán pre Ukrajinu, umožní to miliardové platby

Šesť mŕtvych

Za posledných niekoľko týždňov zahynulo podľa agentúry AP najmenej šesť vysokých činiteľov Janukovyčovho režimu. Polícia väčšinu prípadov označila ako samovraždy.

Napríklad v marci zahynul niekdajší poslanec a bývalý gubernátor Záporožskej oblasti Alexander Peklušenko. Podľa polície sa zastrelil.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices