mikolášik
Miroslav Mikolášik, europoslanec. PHOTO: European Union 2015.

Europoslanec Mikolášik: Brexit naplno odkrýva svoju pravú tvár a požiera svoje vlastné deti

LONDÝN – Predseda protieurópskej a protiimigračnej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage v pondelok oznámil rezignáciu na svoju funkciu. Svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že dosiahol svoj životný cieľ: odchod Británie z Európskej únie. Briti sa pre takzvaný brexit vyslovili v júnovom referende väčšinou 52 percent.

Europoslanec Mikolášik: Brexit naplno odkrýva svoju pravú tvár a požiera svoje vlastné deti

„Jedna z hlavných tvári kampane Brexitu Boris Johnson sa nechce uchádzať o kreslo premiéra. Najväčší bojovník za Brexit Nigel Farage odstupuje z funkcie predsedu euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), lebo odchodom z EÚ vraj dosiahol, čo chcel. Je hrôzostrašné, že deštrukcia je cieľom, pričom autori Brexitu nemajú ďalší plán a zbavujú sa zodpovednosti za ďalšie kroky! Nejestvuje žiadna konštruktívna ponuka, čo ďalej a na to doplatia zasa len britskí občania,“ hovorí slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik.

Napriek odchodu z vedenia strany Farage podľa svojich slov naďalej podporuje stranu a chce podporiť aj ďalšie protieurópske strany a hnutia vo zvyšku európskej dvadsaťosmičky. “Nikdy som nebol a nikdy som nechcel byť kariérnym politikom,” uviedol Nigel Farage. “Mojím cieľom v politike bolo dostať Britániu z Európskej únie,” dodal. “Myslím, že je správne, aby som teraz rezignoval na post predsedu Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva,” povedal Farage.

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Podľa Mikolášika ale ani Slovákom nemôže byť jedno, že Veľká Británia odíde z Únie, táto deštrukcia spôsobená klamstvami môže v nasledujúcom období citeľne zasiahnuť Slovensko cez pracovné miesta v Británii, ale aj na ňu priamo napojené miesta u nás. Čakanie Británie na odchod z EÚ nikomu neprospieva a nie je to dobrá cesta. Jednoznačne treba k vystúpeniu z Únie pristúpiť skôr ako David Cameron odíde,“ hovorí pre EuropskeNoviny.sk europoslanec Miroslav Mikolášik.

Zemetrasenie po referende

Júnové referendum o zotrvaní Británie v Európskej únii spôsobilo na britskej politickej scéne doslova zemetrasenie. Po oznámení výsledkov ohlásil svoju rezignáciu premiér David Cameron.

Bývalý londýnsky starosta a jeden z hlavných predstaviteľov kampane za odchod Spojeného kráľovstva z európskeho spoločenstva Boris Johnson, ktorého mnohí považovali za možného Cameronovho nástupcu, sa ale minulý týždeň odmietol o pozíciu lídra Konzervatívnej strany uchádzať.

O red

Odporúčame pozrieť

brexit

Dôsledky brexitu sú podľa nemeckého dipolomata aj po troch rokoch citeľné

Po uplynutí troch rokov od odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie (EÚ) obe strany Lamanšského …

Consent choices