100 miliónov eur pre začínajúce podniky!

euro peniaze
PHOTO: Flickr.

Pre začínajúce podniky v oblasti technológií vyčlenila Európska komisia 100 miliónov eur. Dostane ich približne 1000 začínajúcich podnikov vo forme grantu z nového cyklu financovania. Ide o verejno-súkromné partnerstvo EK, ktorého hlavným cieľom je vytváranie aplikácii a rôznych digitálnych služieb v zdravotníctve, doprave, či energetike.

Cieľom poskytovanie finančných príspevkov sú nové internetové aplikácie. Financie do projektov budú pochádzať z dvadsiatich konzorcií. Ide o tretiu etapu financovania a zároveň aj poslednú výzvu verejno-súkromného partnerstva v oblasti budúceho internetu. Od roku 2011, kedy bolo založené chce pomôcť sumou pol miliardy EUR a to podnikom v oblasti mobilného internetu. Je zároveň aj súčasťou plánu Európskej komisie pod názvom Európa začínajúcich podnikov. Zámerom je nielen to, aby v Európe podniky rozbehli svoj biznis, ale tu aj ostali.

Viac..  P. Lane: ECB je čoraz viac presvedčená, že rast miezd sa spomaľuje k normálu

Toto financovanie je takisto súčasťou plánu Komisie pod názvom Európa začínajúcich podnikov (StartUp Europe), ktorý je zameraný na urýchľovanie, prepájanie a vyzdvihovanie európskeho podnikateľského prostredia, aby začínajúce podniky v oblasti technológií nielen v Európe začali, ale v Európe aj zostali. Plán zahŕňa:

O red

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices