Plány Európskej komisie na rok 2014: zníženie nezamestnanosti a jednoduchšia legislatíva

európska komisia
PHOTO: Flickr.

Hlavnou prioritou zostáva rast a zamestnanosť, pričom osobitná pozornosť sa venuje boju proti nezamestnanosti mladých ľudí a uľahčeniu prístupu k financiám. Plány Komisie na rok 2014 sú tak zamerané na rast EÚ, zníženie nezamestnanosti a vytváranie tlaku na realizáciu legislatívnych návrhov.

Na budúci rok totiž predstaví približne 29 iniciatív, pričom väčšina z nich sa bude týkať preskúmania existujúcich pravidiel EÚ. Ďalšie sa zamerajú na modernizáciu v oblastiach ako pravidlá štátnej pomoci, priemyselná politika a dobudovanie jednotného trhu.

Medzi priority nadchádzajúceho roka patria dobudovanie bankovej únie, zvýšenie objemu investícií na podporu zamestnanosti, posilňovanie konkurencieschopnosti, prepojenie Európy a lepšia infraštruktúra, či ochrana občanov EÚ a ich ochrana v prípade trestnej činnosti.

Komisia predstaví nové právne predpisy týkajúce sa pristúpenia EÚ k Európskemu dohovoru o ľudských právach, reformy Európskeho úradu pre boj proti podvodom, riadenia krízových situácií pre iné finančné inštitúcie ako banky a politiky EÚ v oblasti odpadového hospodárstva.

Viac..  Opatrenia na zlepšenie pracovných podmienok stážistov a riešenie nedostatku pracovnej sily a zručností

Za prioritu prvých mesiacov 2014 si dala dokončenie série existujúcich legislatívnych návrhov pred voľbami do Európskeho parlamentu.

O red

Odporúčame pozrieť

E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Žurnalistiku a slobodné médiá budeme po súčasnom „informačnom zmätku“ opäť vnímať ako kľúčový prvok verejnej …

Consent choices