Chcete pracovať v zahraničí? EURES vám zaplatí cestu na pracovný pohovor

študenti praca
PHOTO: Flickr.

Urobiť prvý krok zo školy alebo univerzity a vstúpiť do sveta práce je skutočnou výzvou. Aby na túto dôležitú úlohu neostali absolventi sami, v ústrety im vychádza Európska únia. Mladí ľudia majú na výber z programov EURES a záleží len na nich, či dajú prednosť práce doma alebo v zahraničí. Jedno je však isté – európsky pracovný trh oceňuje schopnosti a zručnosti, bez ohľadu na vzdelanie, skúsenosti či predchádzajúcu kvalifikáciu.

Ľudia do 25 rokov majú v Európe veľa možností, ako sa zamestnať. Jednou z nich sú aj súkromné personálne agentúry a verejné služby verejnosti. Práve ich sieť má viac ako 5000 pobočiek v 31 európskych krajinách a schopný tím poradcov EURES, ktorí dokážu budúcim zamestnancom pomôcť s prácou v inej členskej krajine.

Cieľom programu Tvoje prvé pracovné miesto je nájsť zamestnanie mladým ľuďom kdekoľvek v Európe. Pracovníci pomáhajú pri vyplňovaní žiadostí a čerstvým absolventom dávajú tipy pre ich prvé interview. V niektorých prípadoch dokonca EURES financuje peniaze na cestu na pracovný pohovor, alebo náklady spojené na presťahovanie sa za prácou do zahraničia. Vďaka programu Mikrofinancie majú šancu na úspech aj všetci budúci podnikatelia, pre ktorých je práca v  podniku odrazovým mostíkom na založenie vlastnej pobočky.

Viac..  Miriam Lexmann: Som rada, že došlo k dohode a 50 milliárd EUR pre Ukrajiny sme schválili

Viac sa dozviete v priloženom videu.

O ruz

Odporúčame pozrieť

E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Žurnalistiku a slobodné médiá budeme po súčasnom „informačnom zmätku“ opäť vnímať ako kľúčový prvok verejnej …

Consent choices