Máte od 18 – 30 rokov? Zapojte sa do programu EÚ a prácu v zahraničí získate ľahšie

EURES
PHOTO: Flickr.

Európska komisia bojuje proti nezamestnanosti mnohými zbraňami. Jednou z ich je aj program pracovnej mobility Tvoje prvé pracovné miesto EURES, ktorého cieľom je pomôcť mladým ľuďom zamestnať sa v zahraničí. Skončiť s vyznamenaním však nemusíte, pretože prácu si dokážete nájsť bez ohľadu na vašu kvalifikáciu, predošlé skúsenosti či zručnosti. Registráciou na internete tak nezískate len zamestnanie, ale prispejete k inovácii a lepšiemu imidžu európskych podnikov.

Projektu sa môžu zúčastniť všetci mladí ľudia vo veku od 18-30 rokov, na ktorých čakajú voľné pracovné miesta v 28 členských krajinách. Úžitok z neho nemajú len uchádzači, ale aj zamestnávatelia, ktorí si môžu vyberať pracovnú silu na miestnej i vnútroštátnej úrovni. Realizáciu programu majú pod palcom Služby zamestnanosti. Ich úlohou je priradiť profily uchádzačov k voľným pracovným miestam, pričom zamestnanecký pomer by mal trvať najmenej 6 mesiacov.

Viac..  Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí

To však nie je všetko. EURES okrem praktického poradenstva poskytuje často aj finančnú pomoc a preplatiť vám môže náklady spojené s cestovaním či ubytovaním. Z balíku podpory môžu čerpať i zamestnávatelia a dotácie zabezpečia napríklad odbornú prípravu budúcich pracovníkov.

Viac sa dozviete v priloženom videu.

O ruz

Odporúčame pozrieť

EÚ poskytne na reformy krajinám západného Balkánu šesť miliárd eur

Členské štáty Európskej únie v utorok definitívne odsúhlasili Nástroj na podporu reforiem a rastu pre …

Consent choices