reding
Vivian Reding, podpredsedníčka EK. © European Union, 2014

Porozprávajte sa s podpredsedníčkou Európskej komisie naživo! Redingová bude dnes online

reding
Vivian Reding, podpredsedníčka EK. © European Union, 2014

Počas roka 2013 sa uskutočnili dialógy s občanmi v celej Európe. Teraz sa táto diskusia presunie do digitálneho priestoru. Už dnes, 16. januára 2014 o 20.00 SEČ bude podpredsedníčka EK Viviane Redingová diskutovať s občanmi z celej Európy prostredníctvom online dialógu vysielaného naživo na YouTube.

„Tento online dialóg je príležitosťou na skutočnú európsku diskusiu“, uviedla podpredsedníčka EK Viviane Redingová, komisárka EÚ pre spravodlivosť, základné práva a občianstvo. „Internet spája ľudí na celom svete. Pre Európanov je preto ideálnym miestom na stretnutie, výmenu názorov a diskusiu o otázkach, ktoré sa týkajú každého z nás. Zajtrajší dialóg bude jedinečnou príležitosťou pripraviť pôdu pre nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu, keďže sa bude diskutovať o otázkach mimoriadne významných pre občanov v rámci celej Európy, o otázkach, ktoré ovplyvňujú budúcnosť Európskej únie. Zapojiť sa môže každý – stačí internetové pripojenie a kliknutie myšou.“

V prípade záujmu o zapojenie sa do tohto online dialógu môžete posielať svoje otázky a pripomienky na Twitter, Facebook a Google+ s hashtagom #askReding a/alebo #eudeb8.

Viac..  EÚ zrejme umožní retroaktívne clá pre čínske elektromobily

Pozrite si online dialóg na tomto mieste.

Zástupca Euronews, ktorý bude moderovať diskusiu, bude účastníkov vyberať na základe najzaujímavejších a najpodnetnejších otázok zaslaných na sociálne médiá. Ešte pred diskusiou sa v rámci „Globálnych konverzácií“ Euronews uskutoční rozhovor naživo s podpredsedníčkou EK Viviane Redingovou, ktorý môžete sledovať na tomto mieste (dostupný v 12 jazykoch).

Komisia sa bude na základe spätnej väzby, ktorú jej občania poskytnú v rámci týchto dialógov, orientovať pri príprave plánov budúcej reformy EÚ. Jedným z hlavných cieľov dialógov bude zároveň pripraviť pôdu pre tohtoročné voľby do Európskeho parlamentu.

O red

Odporúčame pozrieť

Panetta: V ECB panuje čoraz väčšia zhoda v otázke zníženia úrokov

V Rade guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) panuje čoraz väčšia zhoda vo veci zníženia úrokových …

Consent choices