SaS predstavenie kandidátov
Kandidáti SaS na europoslancov. PHOTO: redakcia/SaS.

SaS predstavila kandidátku do eurovolieb: Všetci za Brusel, my za Vás!

SaS predstavenie kandidátov
Kandidáti SaS na europoslancov. PHOTO: redakcia/SaS.

Strana Sloboda a Solidarita predstavila kandidátov do májových eurovolieb. Predseda strany Richard Sulík vo svojom príhovore pripomenul, že SaS nie je za vystúpenie Slovenska z Európskej únie.

„V žiadnom prípade nechceme vrátiť Európsku úniu o 100 rokov dozadu. Nechceme ani vystúpenie Slovenska z EÚ. Členstvo SR v únii je správne, ale to neznamená, že musíme so všetkým súhlasiť,“ povedal Sulík.

Nespochybňuje výhody členstva v tomto zoskupení, ale bez ekonomických a inštitucionálnych reforiem hrozí úpadok a možno aj rozklad. “Ak Slovensko nebude bojovať za svoje záujmy, bude na to doplácať,“ dodal Sulík.

Kanditáti SaS

Číslom jeden na kandidátke je ekonóm Ján Oravec, prezident Združenia podnikateľov Slovenska, ktorý predstavil volebný program strany a základné princípy európskej politiky SaS. Slovensko v EÚ si predstavuje ako sebavedomé a s vlastným názorom. „Potrebujeme minimalizovať náklady a maximalizovať prínos z nášho členstva v EÚ“, povedal Oravec.

Ďalšie tri miesta patria poslancom strany – Lucii Nicholsonovej, tímlíderke pre sociálne vylúčené spoločnosti,  Richardovi Sulíkovi, predsedovi strany a Martinovi Poliačikovi, tímlídrovi pre program, školstvo a vzdelávanie.

Lucia Nicholsonová považuje za problém to, že Brusel umelo produkuje práva. „Z takýchto práv sa stávajú nároky. Jednotlivec sa stáva závislým na štáte a má falošné očakávania. Európa by sa mala vrátiť k právam a slobodám v klasickom ponímaní,“ uviedla Nicholsonová.

Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

S číslom päť kandiduje expert na ľudské práva Kálmán Petőcz, bývalý veľvyslanec v Ženeve. Šestkou je poslankyňa BSK a tímlíderka strany pre životné prostredie Anna Zemanová, sedmičkou prezident občianskeho združenia a úspešný bloger Pavol Podolay. S číslom osem v májových voľbách zabojuje exposlankyňa NR SR Natália Blahová, s deviatkou prekladateľ a tlmočník Štefan Pecen, s desiatkou publicista Michal Bróska, s jedenástkou výkonný riaditeľ Richard Marko, s dvanástkou predseda občianskeho združenia Andrej Buday a s trinástkou advokát Rastislav Masnyk.

O red

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices