záborská
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO: © European Union, 2014

Europoslankyňa Záborská: Voľná nedeľa pomôže inováciám a zamestnanosti

záborská
Anna Záborská, europoslankyňa.
PHOTO: © European Union, 2014

„Voľná nedeľa znamená čas pre rodinu, ale zároveň garantovaný čas na oddych. V Európe dnes potrebujeme viac pracovných príležitostí v kombinácii s dôstojnými pracovnými podmienkami. Riešením je ekonomika založená na inováciách. Inovácie však potrebujú kreativitu a kreativita potrebuje pravidelný oddych,“ uviedla dnes slovenská europoslankyňa Anna Záborská pri príležitosti Európskeho dňa za voľnú nedeľu.

Podľa Záborskej je preto dôležité venovať na európskej aj národnej úrovni väčšiu pozornosť rovnováhe medzi pracovným, rodinným a súkromným životom. EÚ podľa nej nemôže, ani nechce konkurovať na globálnom trhu nízkou cenou práce, ale vysokou pridanou hodnotou.

V januári preto Záborská ako jedna z prvých podpísala „Volebný sľub pre nedeľu bez práce“. Sľub pripravila Európska aliancia pre nedeľu a týka sa európskych volieb 2014. Podpísaním sľubu sa kandidát na poslanca zaväzuje, že zabezpečí ochranu spoločného týždenného dňa odpočinku pre všetkých občanov EÚ, ktorým by mala byť v zásade nedeľa, pre ochranu zdravia a lepšiu rovnováhu medzi pracovným a rodinným životom pracovníkov. Sľub tiež obsahuje záväzok podporiť takú európsku legislatívu, ktorá bude garantovať rozvrhnutie pracovného času založené na princípe dôstojnej práce.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

O red

Odporúčame pozrieť

Lagardová: Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť

Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť najmä v dôsledku …

Consent choices