Letná škola pre študentov masmédii a žurnalistiky v Prahe a Istanbule

BRIDGE program  je profesionálny rozvojový program určený pre rozvíjajúcich sa mladých profesionálov v žurnalistike. Poprední akademici a študenti žurnalistiky a médií z USA, Českej republiky a Turecka vyvíjajú učebný plan, ktorý sa bude skladať z troch hlavných komponentov: akademická ročníková práce, vývoj nových zručností a medzikultúrne vzdelávanie. Poslaním programu je podporiť lepšie porozumenie a vytváranie sietí medzi študentmi žurnalistiky a médií cez vzdelávanie a diskutovovanie o najnovšom vývoji v Európe, USA a regióne MENA.

Cieľom programu BRIDGE je počas dvoch týždňov posiliniť znalosti, umožniť prístup k nástrojom a sietiam študentov žurnalistiky. Letný program, sa bude konať v dvoch geografických oblastiach – Českej republike a Turecku. Letný program ponúka podporu pre akademickú ročníkovú práce, inštruktáž k výskumu študentov, workshopy s odborníkmi na digitálne médiá, okrúhle stoly s novinármi a politikmi a návštevy miestnych médií a spravodajských agentúr v Prahe a Istanbule.

Uchádzači o letnú školu musia byť zapísaný na univerzite v relevantnom odbore Média, Žurnalistika a mali by mať absolvované aspoň dva semestre, ovládať angličtinu na vynikajúcej úrovni a mať platný pas minimálne do mesiaca September 2015.

Vybraní uchádzači budú mať nárok na plné štipendium, ktoré im uhradí cestovné náklady, ubytovanie, stravovanie, náklady spojené so štúdiom.

Uzávierka prihlášok je 30.04.2014. Viac informácii najdete na www.bridge.zaostreno.org

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Na streľbu v Prahe reagujú európski predstavitelia

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v reakcii na štvrtkovú streľbu v Prahe …

Consent choices