Do Bruselu sa dostali neštandardní ľudia, tvrdí Vladimír Maňka

eu parlament
Európsky parlament v Bruseli. PHOTO: Flickr.

Približne 4,4 milióna voličov nevyužilo svoju šancu. Aj tak by sa dali interpretovať slová opätovne zvoleného poslanca Európskeho parlamentu Vladimíra Maňku zo SMER-SD. Účasť na Slovensku totiž výrazne podliezla európsky priemer. A to takmer štvornásobne.

Smer-SD je sklamaný

Slovenská volebná účasť na eurovoľbách bude podľa podpredsedu Smeru-SD Vladimíra Maňku zrejme najnižšia v celej Európskej únii. Podľa neho to nie je  dobrá vizitka. „Výsledky sú pri nízkej účasti zdeformované. Neodrážajú stav, ktorý by bol pri vyššej účasti. Treba sa zamyslieť, čo urobiť pre vyššiu účasť, pretože nízka účasť je výsledkom všetkých. Politikov i médií,“ zdôraznil Maňka. Zároveň poďakoval všetkým voličom, ktorí dali hlasy Smeru-SD a aj jeho zakrúžkovali.

Maňku mrzí, že sa do Bruselu dostali ľudia z neštandardných politických strán, ktorí budú v Európskom parlamente pôsobiť ako nezávislí. Takí podľa neho nenavrhujú konštruktívne riešenia pre Európu ani pre Slovensko. „Poslanci zo štandardných strán pracovali vždy na zlepšení života občanov. Tí, čo nebudú mať takúto agendu, budú kričať, ako je všetko zlé,“ konštatoval.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Smer-SD by mali podľa neoficiálnych výsledkov zastupovať štyria europoslanci. Doteraz mal piatich.

KDH obhájilo pozície

Kresťanskodemokratické hnutie by malo mať na základe výsledkov paralelného sčítavania hlasov v sobotňajších voľbách do Európskeho parlamentu opäť dvoch poslancov, ako je to aj v súčasnom funkčnom období.

V Bruseli by mali naďalej pôsobiť Anna Záborská a Miroslav Mikolášik. „Som rád, že Kresťanskodemokratické hnutie obhájilo svoje pozície v Európskom parlamente zvolením dvoch skúsených poslancov, ktorí budú reprezentovať KDH,“ uviedol poslanec parlamentu za KDH Pavol Abrhan.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices