Ukrajinci obkľúčili dedinu Horlivka, hlásia bojové úspechy

ukrajina
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Ukrajinská armáda v noci dokončila obkľúčenie dôležitého železničného uzlu Horlivka a blokuje povstalcov v mestách Ilovajsk a Alčevsk. V Kyjeve to oznámilo velenie protipovstaleckej operácie.

Vzbúrenci mali po prvýkrát nasadiť mohutné raketomety Uragan, ktorými zaútočili na obec Novokaterynivka juhovýchodne od Donecka. Údaje o obetiach správy ukrajinského velenia neobsahujú.

Boje pokračujú

Tvrdé boje podľa Kyjeva pokračujú aj pri Luhansku, ktorý armádne jednotky minulý týždeň obkľúčili. Bojové opeácie sa sústreďujú do okolia obce Stanycja Luhanska, severovýchodne od mesta. Pri Donecku sa bojuje v trojuholníku medzi mestami Jenakijev, Šachtarsk a Charcyzk, hlavne pri meste Nyžňa Krynka.

Podľa serveru Cenzor napadli povstalci v pondelok pri obci Chrjaščuvate na predmestí Luhanska kolónu ukrajinskej armády. Použili pri tom minomety a raketomety Grad. Kolóna odvážala z nebezpečného regiónu utečencov.

Zničené tanky

Útok si podľa dostupných informácií vyžiadal mnoho obetí. Niektorí ľudia zhoreli priamo na korbách vozidiel. Informácia, rovnako ako väčšinu správ o bojových operáciách, sa nedá potvrdiť z nezávislého zdroja.

Viac..  Medzinárodný deň žien: Dajte dievčatám vzory na prekonávanie prekážok

Povstalecké správy z bojísk informácie ukrajinského velenia vyvracajú. Pri Ilajovsku údajne vzbúrenci zničili štyri armádne tanku a niekoľko zásobovacích vozidiel. Šesť tankov bolo zlikvidovaných pri obci Novosvitlivka na ceste medzi Luhanskom a ruskou hranicou.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

ukrajina-eu

Februárový samit EÚ s Ukrajinou sa uskutoční v Kyjive

Samit Ukrajiny a Európskej únie (EÚ) sa uskutoční 3. februára v Kyjive. V pondelok o …

Consent choices