V Donecku pri ostreľovaní zasiahli nemocnicu

donecko
PHOTO: Flickr.

DONECK – Pri rannom ostreľovaní Donecka, bašty proruských separatistov na východe Ukrajiny, bola zasiahnutá aj miestna nemocnica. Spravodaj agentúry AFP na mieste nevideli žiadne obete. Podľa zdravotníkov nebol nikto ani zranený.

Paľba, sprevádzaná silnými výbuchmi, zasiahla márnicu a dve nemocničné budovy. Personál odviedol desiatky pacientov do pivníc, mnohých preniesli na nosidlách. Podľa AFP sa ostreľovanie približuje k užšiemu centru mesta.

Sobotné ostreľovanie centa a východných štvrtí mesta, ktoré pred prepuknutím bojov malo viac ako milión obyvateľov, si vyžiadalo životy šiestich civilistov. Škody utrpel aj ultramoderný štadión futbalového klubu Šachtar Doneck.

Ostreľovanie rebelov

Vládne jednotky za posledných 24 hodín šesťdesiatkrát ostreľovali pozície rebelov. Uviedla to agentúra Unian s odvolaním sa na armádneho analytika Dmytra Tymčuka. Terčom ukrajinských del sa vraj stali aj dve kolóny s ruskou obrnenou technikou v Doneckej oblasti. Vojaci zase čelili paľbe z mínometov v okolí Luhanska aj raketometov pri Malomykolaivke a v okolí Donecka.

Viac..  Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

Konflikt na východe Ukrajiny si podľa odhadov OSN vyžiadal už viac ako dve tisícky obetí z radov vojakov, povstalcov aj civilistov. Rýchlo stúpajúce počet obetí svedčí o vyhrocovaní konfliktu.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices