V Grécku sa nezamestnanosť dostala na 1,5 ročné minimum!

grécko
Vlajka Grécka. PHOTO: Flickr.

Aspoň že v Grécku sa nezamestnanosť dostala na 1,5 ročné minimum. Po štyroch rokoch zachraňovania je už „len“ 26,6%. Vláda v novom rozpočte na 2015 ohlasuje viaceré zníženia či rušenia daní, napríklad z nehnuteľností, luxusných áut a dokonca aj postupný pokles dane z príjmu fyzických aj právnických osôb.

Premiér Matteo Renzi opäť raz zopakoval, že je za miernejšie vykladanie rozpočtových pravidiel. Otázne je, ako si krajina so 138 % dlhom voči HDP vysvetľuje miernejšie vykladanie. Samozrejme, nezabudol dodať, že Taliansko určite už tie sľubované reformy trhu práce ide spraviť. A vraj sa nebojí ani odborárov.

Hádam mu svitá na lepšie časy. Nový prezident Komisie Juncker predstavil plán, podľa ktorého by mohli voľné zdroje z eurovalu byť použité na investičný balíček. Nikto nám v Európe akútne nekrachuje, tak tie peniaze musíme predsa dáko minúť!

Viac..  Peter Pollák: 40% energie spotrebuje vykurovanie budov, toto číslo musíme znížiť

Okolo stres testu európskych bánk neustále vyletujú informačné balóniky. Podľa prieskumu Goldman Sachs bude deväť bánk potrebovať rekapitalizáciu v celkovej sume 51 miliárd eur.

Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O ram

Odporúčame pozrieť

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na úrovni zo začiatku roka, pričom údaje za január …

Consent choices