Grilovanie v Európskom parlamente zažili už aj Arias Cañete a Tibor Navracsics

EP, červený koberec
EP, ilustračné foto. PHOTO: Flickr.

Vypočutia, alebo slangovo aj grilovania v Európskom parlamente (EP) patria k rozhodovaciemu procesu pri voľbe eurokomisárov. Ich nominácie nemusia byť europarlamentom potvrdené a nominanti čelia aj otázkam ohľadne ich podnikateľských aktivít a majetkových pomerov.  

Miguel Arias Cañete (narodený 24. februára 1950) je španielsky šľachtic. V minulosti čelil obvineniu z možného konfliktu záujmov. Jeho rodina vlastní pozemky s chovom dobytka a vinice v Andalúzii a mala aj podiely v ropnom priemysle. A práve jeho politické funkcie vo Výbore pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka v EP boli kontroverzné. Aj jeho nominácia na post eurokomisára pre oblasť klímy a energetiku priniesla do EP vlnu kritiky. Ku dňu vypočúvania rodina svoje podiely v ropnom priemysle predala.

Tibor Navracsics (narodený vo Veszpréme, 13. júna 1966) je maďarský právnik a politik, ktorý pracoval v národnej vláde ako minister zahraničných vecí a obchodu a ako minister správy a spravodlivosti. Je členom strany Fidesz.

Viac..  EÚ ohlásila vyše sedem miliardovú pomoc pre Egypt

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

kino

Bezplatné premietanie na celom území EÚ. Začína druhý ročník podujatia „Noc európskej kinematografie“

Podujatie Noc európskej kinematografie je oslavou najlepších európskych filmov. Jeho druhý ročník s bezplatným premietaním sa uskutoční …

Consent choices