Ebola: Západnú Afriku ratuje už aj Británia, toto všetko jej posiela

Boj proti ebole v západnej Afrike. PHOTO: Flickr.
Boj proti ebole v západnej Afrike. PHOTO: Flickr.

Veľká Británia je najnovším členským štátom, ktorý preukázal významnú pomoc v boji proti epidémii eboly. Do mesta Freetown v Sierre Leone v západnej Afrike poslala zásielku, ktorá obsahovala dve sanitky, vybavenie na výstavbu zdravotníckeho zariadenia s 92 lôžkami a ďalšie štyri vozidlá.

Pred Veľkou Britániou poskytli Afrike pomoc aj Rakúsko, Francúzsko a Belgicko, ktoré dodali hygienické výrobky, lekárske izolačné zariadenia, ale tiež ľudský faktor – odborníkov, aby v Libérii, Guinei a Sierre Leone podporili pokračujúce úsilie medzinárodného spoločenstva s cieľom zastaviť šírenie epidémie.

„Ebola si v regióne západnej Afriky vyberá čoraz krutejšiu daň. Prostredníctvom Mechanizmu civilnej ochrany EÚ pomáha Komisia nasadiť čo najrýchlejšiu pomoc poskytovanú členskými štátmi, aby pomohla zastaviť šírenie tejto strašnej epidémie,“ povedala Kristalina Georgieva, európska komisárka pre medzinárodnú spoluprácu, humanitárnu pomoc a civilnú ochranu. „Našou úlohou je zabezpečiť, aby sa európska pomoc dostala k tým, ktorí ju potrebujú, tak rýchlo, ako je to len možné.“

V najbližších dňoch bude z Európy do západnej Afriky dopravená ďalšia pomoc vrátane nutričných zásob.

Viac..  Komisia stanovuje zásady obmedzujúce používanie najškodlivejších chemikálií

Pomáhame už od marca

Európska komisia reaguje na epidémiu eboly od marca 2014. Doteraz prisľúbila už 180 miliónov eur na pomoc postihnutým krajinám (Guinea, Sierra Leone, Libéria a Nigéria). V regióne boli nasadení humanitárni odborníci a tímy odborníkov, ktorí poskytujú diagnostickú podporu, sledujú situáciu a udržiavajú spojenie s partnerskými humanitárnymi organizáciami aj miestnymi orgánmi.

O tib

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices