Kristalina Georgieva Ivanova , Elizabeth Eve Bieńkowska
Kristalina Georgieva Ivanova,Elizabeth Eve Bieńkowska . © European Union, 2014

Grilovačka s Bieńkowskou a Georgievaou. Toto chcú presadiť v EÚ

Kristalina Georgieva Ivanova , Elizabeth Eve Bieńkowska
Kristalina Georgieva Ivanova, Elizabeth Eve Bieńkowska. © European Union, 2014

Grilovačka v EP pokračuje. Svoje nominácie obhajovali aj Poľka Elizabeth Eve Bieńkowska pre vnútorný trh, priemysel a malé podniky a Bulharka Kristalina Georgieva Ivanova pre rozpočet a ľudské zdroje.

Pre Bieńkowsku je prioritou malé a stredné podnikanie. Hovorila o jeho lepšom prístupe k trhom a investíciám a spomenula aj neslávne známe regulácie. Na otázku anglického europoslanca Ashleya Foxa, čo konkrétne má na mysli, však odpovedať nevedela.

Elizabeth Eve Bieńkowska (narodená 4.2.1964 v Katoviciach), bývalá ministerka národnej vlády pre miestny rozvoj a infraštruktúru a bývalá podpredsedníčka národnej vlády. Študovala na Fakulte filológie na Jagelonskej univerzite, na Národnej škole verejnej správy a v roku 1998 ukončila postgraduálne štúdium na Vysokej škole ekonomickej.

Georgieva ako ekonómka vyhlásila, že sa chce v prvom rade venovať dodatočnému rozpočtu pre roky 2014 a 2015. Ako hlavný problém uviedla dlhy Únie voči členským štátom, ktoré potrebujeme čo najskôr rozpustiť. Europoslancov však najviac trápia podvody…ako sa s tým má Únia vysporiadať?

Viac..  Európska priemyselná dohoda: Výzva k podpore investovania v Európe

Kristalina Georgieva Ivanova (narodená 13.8.1953 v Sofii) je bývalá členka správnej rady Svetovej banky a docentka na Ekonomickej fakulte Univerzity národného a svetového hospodárstva v Bulharsku.

Pre viac informácií si pozrite priložené video:

O tkl

Odporúčame pozrieť

Europsky parlament

Európsky parlament pokračuje vo vypočúvaní kandidátov na eurokomisárov

Vo štvrtok 3.októbra budú poslanci pokračovať vo vypočúvaní kandidátov na eurokomisárov. Členovia parlamentu takto preverujú, …

Consent choices