Ruská špiónka verbuje vojakov a organizuje protesty na Ukrajine

rusko vlajky
PHOTO: Flickr.

MOSKVA/KYJEV – Podľa ukrajinských médií spoluorganizuje násilné protesty vojakov na Ukrajine dvadsaťpäťročná ruská agentka Julia Charlamova. Tá sa mala zúčastniť napríklad bojov v Donbase. Pred ruskými špiónkami varuje už aj ukrajinská tajná služba SBU.

Julia Charlamova mala spolu s ďalšími krajankami ako priateľka vojaka  z búriacej sa jednotky provokovať ľudí. Cez sociálnu sieť Vkontakte verbovala vojakov a manipulovala s nimi. V polovici októbra mala usporiadať násilný protest pred úradom ukrajinského prezidenta. Vtedy tristo mužov požadovalo demobilizáciu a návrat domov.

V Donbase mala bojovať v rámci jednotky Rusič i útočiť na kontrolné stanoviská ukrajinských gardistov v Luhanskej oblasti.

Dvadsaťpäťročná Ruska Julia je mimoriadne aktívna – má univerzitný diplom, vydala sa a porodila dieťa. Pod menom Nordika sa zúčastňovala neofašistických akcií.

Neskôr opustila kruhy neofašistov a spojila sa s ruskými vojakmi, ktorí odišli bojovať na Ukrajinu. Má údajne veľmi blízky vzťah s výsadkárom Alexejom Miľčakovom, ktorý bojuje proti práporu Ajdar.  Ten je vraj krutý sadista, ktorý obľubuje bičovanie.

Miľčakov je neslávne známy otrasným zaobchádzaním so zranenými príslušníkmi Ajdaru, jednej z najbrutálnejších ukrajinských jednotiek. „Je to môj priateľ, jeden z mnohých. Všetko, čo sa o ňom hovorí, je nezmysel. Je normálny človek, výsadkár. Deväťdesiatsdeväť percent vecí sú hlúposti,“ tvrdí Julia. Mladá žena na internete zverejnila aj video, kde svojho priateľa obhajuje:

Julia slúžila v špeciálnom výsadkárskom pluku. V septembri tohto roku však požiadala o uvoľnenie. Na svoj profil na sociálnej sieti napísala „Odišla som do boja. Vďačím armáde za veľa. Bola to veľmi dobrá lekcia, kadečo som sa naučila. Našla som ale veľmi dobrú civilnú prácu, ktorá rozvíja moju kreativitu.“

Podľa ukrajinských zdrojov prestúpila Julia Charlamova k ruskej tajnej službe FSB, pre ktorú riadi niekoľko skupín na sociálnych sieťach. „Že som v službách FSB je len ukrajinský nezmysel,“ vyjadrila sa Charlamova pre ruskú Gazetu na margo týchto dohadov. Popiera aj to, že niekedy bojovala na Ukrajine. Vraj ide o ďalší výmysel Ukrajincov.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices