stefanec
Ivan Štefanec, slovenský europoslanec. PHOTO: redakcia/red.

Ivan Štefanec otvoril svoju europoslaneckú kanceláriu už aj v Košiciach

stefanec
Ivan Štefanec (vpravo), slovenský europoslanec. PHOTO: IŠ/redakcia/red.

Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) dnes otvoril svoju poslaneckú kanceláriu aj v Košiciach. Po kancelárii v Bratislave je to jeho druhé kontaktné pracovisko na Slovensku.

„Východ Slovenska trápi najmä nezamestnanosť a chýbajúca infraštruktúra. Veľká časť programov a inštitucionálnych nástrojov Európskej únie je určených práve na riešenie týchto problémov. S občanmi Košíc a východoslovenského regiónu sa chcem stretávať čo najčastejšie. Verím, že spoločnou prácou sa nám podarí nájsť cesty, ako prispieť k rozvoju a budúcej prosperite Východného Slovenska,“ uviedol Štefanec.

Kancelária sa nachádza na ulici Slovenskej jednoty číslo 10.  Otvorená pre verejnosť bude každú stredu od 15:00 do 17:00. Jej vedením je poverená bývalá poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Jarmila Tkáčová. „Dôverne poznám problémy, ktorým čelí naše mesto a región. Ich riešenie považujem za prioritný cieľ mojej práce Uvedomujem si však aj to, že množstvo našich občanov nie je dostatočne informovaných o význame a činnosti Európskej únie. Kancelárie preto bude plniť aj úlohu centra, ktoré o Európskej únii a Európskom parlamente informuje, poznamenala Tkáčová.

Viac..  Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnil aj predseda krajského zväzu SDKÚ-DS Viliam Novotný a zástupcovia koalície pravicových strán. Na spoločnom tlačovom brífingu spolu s Ivanom Štefancom  zdôraznili potrebu spájania sa na základe blízkosti programových a ideových cieľov. „Pravicové vlády robili reformy, ktoré na Slovensko priniesli investorov a nové pracovné miesta. Súčasná garnitúra robí všetko pre to, aby investori odchádzali. Našim spoločným cieľom je aspoň na komunálnej úrovni tento trend zvrátiť,“ zdôraznil Novotný.

O ram

Odporúčame pozrieť

Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

Európsky parlament v utorok schválil predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň …

Consent choices