Čelný predstaviteľ slovenských odborárov sa stretol s predsedom Európskeho parlamentu

Čelný predstaviteľ slovenských odborárov sa stretol s predsedom Európskeho parlamentu
Martin Schulz a Jozef Kollár

Nadácia Hansa Boklera a Inštitút pre sociálne pohyby v spolupráci s Nemeckým odborovým zväzom (DGB) usporiadali v dňoch 20. až 22. novembra 2014 v nemeckom Düsseldorfe konferenciu s názvom „Sociálna Európa“. Stretnutia predstaviteľov akademickej, vedeckej, odbornej, odborárskej a politickej sféry sa zúčastnil prezident KOZ SR Jozef Kollár, ktorý sa pri tejto príležitosti stretol aj s predsedom Európskeho parlamentu Martinom Schulzom. Spolu diskutovali o problematických otázkach slovenskej i európskej politiky.

 

Konferencia o sociálnej Európe bola venovaná zabezpečeniu mieru v Európe.

“Ten je spojený s rozvojom vnútorne diferencovaného sociálneho modelu, v rámci ktorého zohrávajú podstatné roly sociálni partneri, zamestnávatelia a odborové zväzy. Európa by viac mala podporovať nízkopríjmové skupiny obyvateľstva, aby im ostávalo viac na výplatných páskach, a zároveň do tejto rodiny prijala aj ďalšie krajiny mimo EÚ”, hovorí Kollár.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Dvadsiate piate výročie historických zmien je dôvodom pre prácu na procese európskej integrácie, na rozvoji koncepcie Európy a sociálnej demokracie.

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Sulik

Richard Sulík: Schulzove výroky sú vrcholom arogancie

Európsku úniu nenahlodávajú len euroskepticici, ktorých cieľom je vystúpenie členských štátov. Rovnaký účinok má aj …

Consent choices