Bilancia eboly: 7000 mŕtvych. Čo robí Brusel?

PHOTO: Ilustračné Flickr.
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Sylla Abdoulaye je guinejský poslanec. Práve z tejto krajiny západnej Afriky sa začala v decembri 2013 šíriť ebola. Krajina nemá potrebnú zdravotnú infraštruktúru aby sa postarala o nakazených, rovnako ako ostatné, ebolou postihnuté krajiny. Zahraničná pomoc je nevyhnutná, aby sa zabránilo pandémii.

Poslanec Abdoulaye povedal: „Medzinárodná pomoc je stále potrebná, pretože oblasti v epicentre ochorenia sú veľmi ťažko dostupné. Niet tam ciest. Potrebujeme vozidlá, potrebujeme vyškolený personál, čo by sa staral o chorých.“

„Sme vďační, že sa zapojilo medzinárodné spoločenstvo, hoci aj trochu neskoro. Otvorili sme medicínske stredisko, ktoré nám vybudovalo Francúzsko,“ pokračuje Sylla Abdoulaye. Medzinárodné spoločenstvo si až po nejakom čase uvedomilo skutočný rozsah epidémie.

Podľa europoslankyne Kashetu Kyenge nestačí len zdravotná pomoc. „Hovorila som o deťoch, mojím záväzkom je totiž pomoc deťom, sirotám, pretože väčšinou nechodia do škôl. Hrozí tam, že vznikne priepasť, akási stratená generácia. Tieto deti potrebujú podporu práve teraz, a to nielen zdravotnú, ale aj psychologickú,“ povedala.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie si vírus eboly vyžiadal v západnej Afrike vyše sedem tisíc životov.

Viac sa dozviete v priloženom videu: 

O vik

Odporúčame pozrieť

ebola

Na východe Konga sa snažia zastaviť nové ohnisko eboly

Zdravotnícki predstavitelia v africkom Kongu potvrdili v nedeľu ďalšie prepuknutie eboly na východe krajiny, štvrté …

Consent choices