Frans Timmermans. PHOTO: © European Union 2015

Komisia chce predstaviť novú stratégiu vnútornej bezpečnosti už v máji

Frans Timmermans. PHOTO: © European Union 2015
Frans Timmermans. PHOTO: © European Union 2015

Komisia pracuje na novej stratégii vnútornej bezpečnosti, ktorú by chcela predstaviť v máji. Zároveň však pracuje na príprave stretnutia Európskej rady vo februári, kde sa bude diskutovať o súčasných problémoch.

„Všetci komisári v rámci svojej oblasti môžu zohrávať úlohu v boji proti terorizmu a pri vytváraní lepších podmienok pre postoje všetkých súčastí európskej spoločnosti,“ povedal Frans Timmermans. Snahou Komisie bude čo najrýchlejšie prijať rozhodnutia v otázkach, ktoré zohrávajú úlohu v Parlamente aj v Rade. Rovnako chce Komisia zvážiť možnosť znovu posilniť Schengen, najmä vonkajšie hranice.

Komisia chce napredovať aj v otázke ochrany osobných údajov, čo je jedna z centrálnych úloh všetkých členských štátov. Cestu vidí v spolupráci s príslušnými inštitúciami, pretože spolupráca by mohla pomôcť rýchlejšie a efektívnejšie uzavrieť niektoré z dôležitých otázok.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Jedným z hlavných cieľov Komisie je ale podpora členských štátov z hľadiska bezpečnosti, ktorá bola v Európe ohrozená. „Úloha odpovedať na tento čin je na vládach jednotlivých členských štátov, no Európska komisia im bude vo všetkom pomáhať. Zároveň ale treba povedať, že EÚ je v prvom rade spoločenstvo členských štátov a sme presvedčení, že v EÚ je miesto pre všetky spoločenstvá,“ povedal Frans Timmermans.

Viac sa dozviete v priloženom videu:

 

 

O vik

Odporúčame pozrieť

Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Komisia predstavila správu o stave Schengenu za uplynulý rok, ktorá zároveň stanovuje nové priority na nasledujúci …

Consent choices