Vedci vynašli liek na Downov syndróm, testy stoja milióny

downov syndrom
PHOTO: Ilustračné Flickr.

ŠTRASBURG – Sme veľmi blízko k objaveniu liekov na Downow syndróm! Vyhlásili to vedci z celého sveta, ktorí prišli do Európskeho parlamentu požiadať poslancov, aby prijali legislatívu, ktorá by im nebránila v klinickom výskume.

Vedci z celého sveta prišli do Europarlamentu apelovať na poslancov, aby zatlačili na Európsku komisiu. Chcú požiadať o finančné dotácie. Vraj sme veľmi blízko lieku na Downov syndróm, lenže klinické testy stoja milióny eur.

Aj Európska legislatíva v prípade testovania je vraj príliš prísna. Okrem toho je veľkou témou v parlamente aj spoločná európska armáda. Jej vytvorenie navrhuje šéf komisie Juncker, lenže europoslancov táto téma rozdelila.

Zbytočná provokácia

Vraj v čase, keď sú naše vzťahy s Ruskom na veľmi tenkom ľade, by to bola zbytočná provokácia. Okrem toho, už teraz väčšina štátov nedokáže plniť svoje záväzky v NATO a na armádu dáva málo peňazí. V Únii už teraz máme špeciálne jednotky, tie doteraz použité neboli.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

veda, vyskum

Spoločnosti EÚ v roku 2022 zdvojnásobili rast investícií do výskumu a vývoja

Podľa hodnotiacej tabuľky investícií EÚ do priemyselného výskumu a vývoja z roku 2023 európsky priemysel v roku 2022 výrazne …

Consent choices