Kremeľ zverejnil nové fotografie prezidenta, hasí špekulácie o jeho stave

putin
Vladimír Putin, ruský prezident. PHOTO: Flickr.putin

MOSKVA – Kremeľ po špekuláciách o zdravotnom stave ruského prezidenta Vladimíra Putina zverejnil fotografie z jeho jednania. Taktiež ohlásil, že Putinova zrušená cesta do Kazaschstanu sa uskutoční v pondelok 16. marca. Zábery z Putinovej schôdzky podľa agentúry Reuters odvysielala aj ruská štátna televízia.

Fakt, že sa hlava Ruskej federácie približne týždeň neukázala na verejnosti a že odriekla návštevu Astany, vyvolal v médiách otázky o prezidentovom zdravotnom stave.

Mozgová mŕtvica

Jednou zo špekulácií bola aj mozgová mŕtvica, ktorú vraj Putin prekonal. Kremeľ tieto správy poprel s tým, že prezident je zdravý a že fámy sú následkom jarnej únavy novinárov.

Informácie k Putinovej schôdzke s predsedom Najvyššieho súdu Vjačeslavom Lebeděvom na webe Kremľu uvádzajú, že jednanie sa uskutočnilo v prezidentskej rezidencii Novo-Ogarjovo na predmestí Moskvy.

V roku 2012 Putin ohlásil, že sa bude snažiť toto sídlo na svoju prácu využívať častejšie, aby uľavil hustej moskovskej doprave. Dopravné uzávierky a obmedzenia súvisiace s presunom prezidentskej kolóny cestnú dopravu v hlavnom meste Ruska ešte viac sťažujú.

Na vrchole popularity

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Novinári ruských štátnych médií sledujú hlavu štátu na každom kroku a tlačový odbor Kremľu väčšinou neváha o Putinových aktivitách vo veľkej miere informovať.

Putin je v Rusku na vrchole svojej popularity. Po anexii ukrajinského Krymu sa v očiach vlastencov stal národným hrdinom. teraz sa ale pred kamerami a objektívmi novinárov týždeň neobjavil, čo vyvolalo špekulácie o prezidentovom zdraví.

K šíreniu nepotvrdených informácií prispel aj fakt, že Putin zrušil schôdzku v kazašskej Astane s politickými partnermi Nursultanom Nazarbajevom a Alexandrom Lukašenkom. Moskva to nijako nevysvetlila, správy o Putinovej chorobe ale poprela.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices