štefanec
Ivan Štefanec, slovenský europoslanec. PHOTO: European Union 2014 - Source : EP.

Ivan Štefanec: Daňové licencie sú proti politike Európskej únie

štefanec
Ivan Štefanec, slovenský europoslanec. PHOTO: European Union 2014 – Source : EP.

Daňové licencie, ktoré zaviedla vláda Roberta Fica v roku 2013, nepriniesli nič iné, ako zhoršenie podnikateľského prostredia a krach malých podnikateľov, tvrdí poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (EĽS).

„V minulom roku zaniklo takmer 50 000 podnikateľských subjektov. Je to následok deštruktívnej politiky vlády, ktorá nielenže nepodporuje malé a stredné podnikanie, ale svojimi zásahmi ho aj ničí. Ukážkovým príkladom sú daňové licencie a teda daň zo straty, ktorá je v európskom prostredí unikátna a zvýšila daňové zaťaženie najmä malým“ uvádza Štefanec, ktorý už v roku 2013 proti daňovým licenciám inicioval petíciu.

„Jedným z najdôležitejších programových cieľov súčasnej Európskej komisie je podpora malých a stredných podnikov, ktoré sú pilierom každej ekonomiky. Ficova vláda teda ide svojimi opatreniami  proti Európe.“

Podľa Štefanca vláda sama nepriamo potvrdila neopodstatnenosť ich zavedenia, keď udelila výnimku start-upom: „V tomto prípade ide skôr o snahu zviezť sa na popularite tohto druhu podnikania, než o náznak zdravého rozumu. V žiadnom prípade to nezlepší celkové podnikateľské prostredie,“ myslí si Štefanec.

Viac..  Ivan Štefanec: Rozširovanie EÚ nás robí silnejšími

„Keď sa bude vláda chváliť vybratými  daňami, mala by verejnosť upriamiť svoju pozornosť na cenu, akú za to zaplatila nielen slovenská ekonomika, ale najmä jednotliví malí podnikatelia a ich rodiny,“ uzatvára Štefanec.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices