Brusel má problém, ročne prichádza kvôli podvodom o bilión EUR!

PHOTO: Ilustračné Flickr.
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Daňové úniky a podvody stoja ročne až bilión eur, čo nie je najlepší ukazovateľ pre rast Európskej únie. Jednou z tém Európskeho parlamentu teda boli spôsoby ako poukázať na daňové praktiky nadnárodných spoločností.

Na malom plenárnom zasadnutí v Bruseli predniesol komisár Moscovici návrhy týkajúce sa povinnej výmeny informácií medzi členskými štátmi. Odhalenia Lux Leaks, Swiss Leaks ukázali, ako systém daňových podvodov funguje. Teraz by sme mali vyplniť právne medzery, ktoré to umožňujú,“ reagovala Eva Kaili zo Skupiny progresívnej aliancie socialistov a demokratov.

Harmonizácia daní medzi členskými štátmi bola tiež kľúčovou témou. Werner Langen  Európskej ľudovej strany povedal: „Doteraz členské štáty s nepriamou asistenciou Komisie nezabezpečili skutočnú harmonizáciu. Nejde o harmonizáciu daní na vysokej úrovni, ale o stratégiu zameranú voči daňovému dumpingu a daňovým únikom.“

Akčný plán pre daňovú politiku podporila väčšina poslancov. Teraz je na rade presvedčiť členské štáty, aby efektívnejšie bojovali s daňovými únikmi a priniesli tak prospech nielen pre Európsku úniu, ale aj pre svoje ekonomiky.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O vik

Odporúčame pozrieť

Europoslankyňa Kailiová podozrivá z korupcie nemusí mať elektronický náramok

Gréckej europoslankyni Eve Kailiovej, tvári korupčného škandálu „Katargate“, dovolili dať si dole elektronický náramok a …

Consent choices