Euro za týždeň slabšie. O koľko?

„Spoločná mena eurozóny má za sebou nie veľmi úspešný týždeň. V jeho priebehu sa totiž oslabila až o – 3,8 %. V medzimesačnom porovnaní je ale euro stále silnejšie, a to o 2,7 %, no v porovnaní s minulým rokom je slabšie o vyše – 19 %“, uviedol analytický tím Poštovej banky. Pozitívnejší vývoj zaznamenala európska mena voči menám nášho regiónu. Voči českej korune sa posilnila o desatinu percenta na zatváracích 27,435 EURCZK. Ešte o desatinu viac si zaknihovalo euro voči maďarskému forintu. V piatok ukončilo obchodovanie na úrovni 306,96 EURHUF. Najvýraznejšie zisky [1,7 %] si pripísalo voči poľskému zlotému. Do piatka sa posilnilo na zatváracích 4,1086 EURPLN.

Tento týždeň zasadne maďarská MNB V utorok, 26. mája 2015, zasadne ďalšia centrálna banka spomedzi tých, o ktorých vás pravidelne informujeme. O svojej menovej politike bude rozhodovať maďarská centrálna banka [MNB]. Centrálni bankári krajiny pravdepodobne pristúpia k ďalšiemu uvoľneniu svojej menovej politiky a základnú úrokovú sadzbu znížia z aktuálnej úrovne 1,80 % na 1,65 %.

Viac..  Miriam Lexmann: Dodnes nevieme aký vplyv na človeka majú GMO rastliny

Ropa Brent medzimesačne drahšia o 3 % Piatkové obchodovanie ukončila ropa Brent na úrovni 65,37 USD za barel. Za týždeň sa tak jej cena znížila o – 2,2 %. Medzimesačne sa jej podarilo pripísať si 3 %, no v medziročnom porovnaní je stále lacnejšia o viac než – 37 %.

Zlato v minulom týždni zlacnelo o – 1,5 % Za týždeň cena zlata poklesla o – 1,5 %. Medzimesačne je drahšie o 1,6 %, no v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je lacnejšie o – 6,7 %.

 

O ram

Odporúčame pozrieť

Bulharsko

Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

Snaha bulharskej vlády o prijatie eura je na dobrej ceste, ale jeho zavedenie môže byť …

Consent choices