Euro voči doláru stratilo aj minulý týždeň. Pol percenta

„Spoločná mena eurozóny si v uplynulom týždni zaknihovala voči americkému doláru stratu. V priebehu týždňa si zo svojej hodnoty odpísala – 0,5 %. Slabšia je aj v medzimesačnom porovnaní, a to o – 1,4 %. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka naďalej výrazne stráca, a to až viac ako – 18 %,“ uviedol analytický tím Poštovej banky. Z mien nášho regiónu zaknihovalo uplynulý týždeň euro straty len voči českej korune. V priebehu týždňa si voči „kačke“ odpísalo rovné pol percento a piatok ukončilo na úrovni 27,104 EURCZK. Zisk na úrovni 0,4 % si naša mena pripísala voči poľskému zlotému a piatkové obchodovanie tak ukončila na hladine 4,1917 EURPLN. Osem desatín percenta si pripísala voči maďarskému forintu a uplynulý týždeň uzatvárala na úrovni 314,57 EURHUF.

Tento týždeň zasadá poľská aj anglická centrálna banka

Tento týždeň zasadajú dve centrálne banky, o ktorých vás pravidelne informujeme. V stredu, 8. júla 2015, zasadá poľská NBP, ktorá podľa všetkého potvrdí sadzbu na aktuálnej úrovni 1,50 %. Potvrdenie základnej úrokovej sadzby na aktuálnej úrovni, 0,50 %, očakávame aj v prípade anglickej BoE, ktorá zasadne vo štvrtok, 9. júla 2015

Ropa Brent minulý týždeň zlacnela až o – 4,7 %

Viac..  Eugen Jurzyca: Čo považujem za najväčšie úspechy Európskeho parlamentu počas tohto mandátu

Piatkové obchodovanie ukončila ropa Brent na úrovni 60,32 USD za barel, a teda až o – 2,8 % lacnejšia, keďže rastúci počet ropných vrtov v USA vyvolal ďalšie obavy z globálneho prebytku ponuky. Za týždeň sa jej cena znížila až o – 4,7 %. V medzimesačnom porovnaní je lacnejšia ešte výraznejšie, a to – 6,5 %. Oveľa výraznejšiu zmenu, o – 43,5 %, možno badať v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Zlato minulý týždeň lacnejšie o – 0,6 %

Zlato uplynulý týždeň zlacnelo o – 0,6 % na piatkových 1 168,48 USD za trójsku uncu. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom stratilo na svojej hodnote – 1,4 %. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka je ale lacnejšie až o – 11,5 %.

 

O ram

Odporúčame pozrieť

Bulharsko

Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

Snaha bulharskej vlády o prijatie eura je na dobrej ceste, ale jeho zavedenie môže byť …

Consent choices