štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: redakcia/red.

Ivan Štefanec: Fotografovanie budov a pamiatok bude naďalej slobodné

Európsky parlament odstránil sporný dodatok zo Smernice o autorských právach, ktorý vyvolal diskusiu o tom, či je možné slobodne zhotovovať a šíriť fotografie a videozáznamy budov a pamiatok bez súhlasu majiteľa, alebo autora.

Za jeho odstránenie hlasoval aj slovenský europoslanec Ivan Štefanec (Európska ľudová stran). Štefanec sa ako člen Výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa angažuje v oblasti digitalizácie a digitálnych práv.

„Som rád, že sa nám podarilo zo Smernice odstrániť rozporuplnú formuláciu. Verejnosť ju interpretovala tak, že na každú dovolenkovú fotografiu, ktorá bude umiestnená na sociálnych sieťach, či blogoch, bude potrebné získať súhlas od majiteľov, či autorov stavieb, ktoré sú na nej zachytené.  Cieľom činnosti Európskeho parlamentu nie je brániť rozvoju nových komunikačných technológií a šíreniu informácií, ale naopak ich uľahčovať a hľadať kompromis s nutnosťou ochraňovať autorské práva “ povedal Štefanec.

Viac..  Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Podľa slovenského europoslanca je úprava tiež dôkazom toho, že Európsky parlament flexibilne reaguje na požiadavky a pripomienky občanov.

O ram

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices