štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: redakcia/red.

Ivan Štefanec: Európska komisia sa bude cyklistikou zaoberať komplexne

Európsky parlament schválil oficiálne začlenenie think-tanku EU Roadmap for Cycling do pracovného programu Európskej komisie na nasledujúci polrok.

Podľa slovenského europoslanca Ivana Štefanca (Európska ľudová strana) je tento krok potvrdením toho, že Európska únia venuje cyklistike stále väčšiu pozornosť.

„EU Roadmap for Cycling je iniciatíva, ktorá prišla zdola, od samotných cyklistov združených v Európskej cyklistickej federácii. Jej prvotným cieľom je zastrešiť a koordinovať rôzne oblasti, ktorých sa cyklistika dotýka, napríklad dopravu, životné prostredie, turizmus, regionálny rozvoj a ďalšie. Spracováva návrh a odporúčania, ako komplexne zlepšiť podmienky pre cyklodopravu v EÚ. Som rád, že Európsky parlament uznal dôležitosť takejto platformy a zaviazal Európsku komisiu venovať počas luxemburského predsedníctva celý jeden pracovný deň (7. október 2015) len cyklistike,“ približuje Štefanec.

Viac..  Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

Ivan Štefanec je dlhoročným cyklistickým nadšencom. Po svojom zvolení do Európskeho parlamentu splnil svoj predvolebný sľub a prešiel na bicykli celú trasu z Bratislavy do Bruselu. Tento rok začal tradíciu každoročných cyklotúr po slovenských regiónoch počas ktorých v spolupráci so samosprávami osádza cyklostojany.    

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices