Hľadá sa stážista do Európskeho mládežníckeho fóra v Bruseli od septembra (1600 EUR/mesačne)

Európske mládežnícke fórum je platforma národných rád mládeže a medzinárodných mimovládnych organizácií mládeže v Európe, ktoré priamo reprezentuje všetkých mladých ľudí v Európe v komunikácii s inštitúciámi EU ale aj s OSN, atď.

A práve teraz hľadajú stážistov na obdobie 6 mesiacov od začiatku septembra v komunikačnom tíme pri kancelárii generálneho sekretára Európskeho mládežníckeho fóra. Podľa ich kolektívnej zmluvy má stážista nárok na 1600 EUR mesačnú odmenu, 100 percentné preplatenie mestskej dopravy a 60 percent prepravy v regióne. Stáž sa realizuje v Bruseli.

Martin Kuštek, predseda Rady mladých v Bratislavskom kraji sa nám vyjadril k možnosti: „Môj dobrý priateľ Mirko Hajnoš sníva o kvalitných stážach pre mladých ľudí a toto je po všetkých stránkach splnený sen. Európske fórum mládeže, ktorého zakladajúcim členom bola aj Rada mládeže Slovenska, na európskej úrovni uskutočňuje niekoľko veľmi zaujímavých projektov, z ktorých mojím obľúbeným je napr. Liga mladých voličov, League of young voters. Veľmi radi budeme sledovať prácu tohto slovenského stážistu alebo stážistky a poučíme sa z práce na európskej úrovni. Myslím, že práca je vhodná predovšetkým pre mladých ľudí, ktorí rozumejú významu jednotlivých médií a typov posolstiev a ovládajú základné zručnosti v online komunikácii. Účinná komunikácia so 100 miliónmi mladých ľudí v EÚ a predstaviteľmi politík mládeže je veľká výzva, rovnako ako sa nestratiť v dave v bruselskej eurobubline.“

Ak máte záujem sa zúčastniť a chcete si o možnosti prečítať viac detailov, tak sa musíte prihlásiť do 2. augusta 2015 na oficiálnej stránke TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

ovzdusie

Znečistenie ovzdušia: Europarlament prijal zákon pre vyššiu kvalitu ovzdušia

Cieľom aktualizovaného zákona je znížiť znečistenie ovzdušia v EÚ pre čistejšie a zdravšie životné prostredie …

Consent choices