Na Donbase sa zase strieľalo, padol ukrajinský vojak

KYJEV – Ukrajinská armáda v stredu ohlásila prvého padlého vojaka po vyhlásení nového prímeria na Donbase platného od začiatku septembra. Podľa ministerstva obrany príslušník ukrajinskej armády zahynul v noci z utorka na stredu pri granátometnom útoku povstalcov pri obci Avdijivka v Doneckej oblasti.

Ukrajinská armáda síce zaznamenala niekoľko mŕtvych aj počas septembra. Išlo ale buď o nehody alebo explózie nášľapných mín. Počas októbra potom bol až do utorkovej noci na donbaskom území praktický úplný pokoj.

Podľa hovorcu protipovstaleckej operácie Andrija Lysenka pri útoku separatistov na armádne pozície pri Avdijivke jeden vojak zahynul a traja ďalší utrpeli zranenia.

Tretie prímerie

Či armáda na akciu povstalcov reagovala, hovorca neuviedol. Povstalecké zdroje sa o nočných bojových operáciách nezmieňujú.

Viac..  Prieskum: Pakt o zručnostiach pomohol vyškoliť 3,5 milióna pracovníkov

Prímerie, už tretie od začiatku proruského povstania vlani v apríli, zatiaľ podľa európskych pozorovateľov obe znepriatelené strany v podstate dodržujú. Z frontu v Doneckej a Luhanskej oblasti postupne armáda i separatisti sťahujú ťažkú výzbroj. V bojoch o kontrolu najvýchodnejšej oblasti Ukrajiny zahynulo vyše 8 000 ľudí.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices