SDKÚ-DS: Odmietame riešiť migračnú krízu zvyšovaním daní na beznín a naftu

Panika z následkov neriešenia utečeneckej krízy so sebou prináša aj bizardné návrhy zo strany niektorých politických predstaviteľov. Medzi také sa zaradil aj najnovší nápad nemeckého ministra financií.

„Nápad nemeckého ministra financií na ďalšiu daň z benzínu v celej EÚ na riešenie utečeneckej krízy je absolútnym nezmyslom. EÚ má dostatočný byrokratický aparát a dostatok peňazí, aby problém zvládla aj bez  ďalšieho zaťažovania jej obyvateľov,” uviedol predseda Ústrednej rady SDKÚ-DS Milan Roman.

Pochybenia a niekoľkomesačná nečinnosť zo strany mnohých europskych lídrov, tých slovenských nevynímajúc, majú za následok nárast výdavkov na riešenie migrácie. Existuje veľký predpoklad, že tieto náklady budú naďalej rásť. Preto je myšlienka celoeurópskeho zvyšovania daní na pohonné hmoty zákerná. Obyvatelia EÚ si zvolili svojich zástupcov do národných a európskych ištitúcií práve preto, aby podobným problémom čelili, hľadali riešenia. Tí však bremeno, ktoré je následkom  ich  nečinnosti, prenášajú späť na ľudí.

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

“Už od minuloročnej jari upozorňujeme, že prvým krokom na elimináciu migračnej krízy je dôsledná ochrana európskych hraníc, podrobná evidencia všetkých osôb vstupujúcich do EÚ a rozbitie pašeráckych sietí. Toto je absolútny základ. Ak sa nám to nepodarí dosiahnuť, tak prílev migrantov bude pokračovať a európski politici budú vymýšľať pseudoriešenia, podobné tomu najnovšiemu o dani z benzínu,” povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

 

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko žiada Európsku komisiu o dodatočné zdroje na riešenie utečeneckej krízy

Krajiny, ktoré sú v prvej línii migračnej vlny z Ukrajiny, potrebujú väčšiu podporu a funkčné nástroje na riešenie …

Consent choices