Anna Záborská
Anna Záborská. PHOTO: archív red.

Anna Záborská: Medzinárodný deň rodiny oslávime v nedeľu

V nedeľu si celý svet pripomenie Medzinárodný deň rodiny, vyhlásený na 15. máj Valným zhromaždením OSN v roku 1994. Slovenská europoslankyňa Anna Záborská pri tejto príležitosti zorganizovala na pôde Európskeho parlamentu v Štrasburgu tento týždeň prezentáciu a tlačovú konferenciu na tému „Rodina: prvá škola života“.

„Rodina je centrom spoločenského života, pretože v nej vznikajú základy vzájomnej pomoci a solidarity. Rodina zabezpečuje blahobyt svojich členov, socializuje deti a učí ich základným veciam, poskytuje starostlivosť rovnako starým aj mladým,“ uviedla Anna Záborská.

Podľa nej je preto správne, ak sa štát snaží vytvoriť rodine čo najpriaznivejšie prostredie. K dispozícii má široký výber nástrojov, zameraných na podporu rodinnej starostlivosti, rovnováhy medzi rodinným a pracovným životom rodičov, alebo posilnenie schopnosti rodiny dbať o zdravie, vzdelanie a kvalitu života každého jej člena.

„Existuje množstvo politík, ktoré rozvíjajú potenciál rodiny. Úspešné sú však len vtedy, keď štát uzná kľúčový význam rodiny a prispôsobí tomu svoju optiku. Záväzok novej vlády, že pri predkladaní návrhov zákonov bude zvažovať ich vplyv na manželstvo a rodinu, najmä zo sociálneho, hospodárskeho a finančného hľadiska, pokladám za veľmi dobrý krok. Verím, že sa čo najskôr pretaví aj do legislatívnej praxe,“ zdôraznila Záborská.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

O red

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices