lajcak
PHOTO: MZVaEZ

Minister Lajčák predstavil diplomatickému zboru program predsedníctva SR v Rade EÚ

Program predsedníctva Slovenskej republiky v Rade EÚ v piatok (1.júla) predstavil zástupcom diplomatického zboru na pôde rezortu diplomacie minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

Na úvod konštatoval, že ide o symbolicky prvý deň nášho predsedníctva a vyjadril radosť z toho, že môže informovať o ambicióznom programe v čase, keď Únia čelí bezprecedentným výzvam. Prítomných veľvyslancov oboznámil s témami slovenského predsedníctva, ktorých cieľom je dosahovanie konkrétnych výsledkov, prekonávanie fragmentácie EÚ a zameranie sa na občana.

Zároveň podrobnejšie informoval o štyroch prioritných okruhoch, a to o Hospodársky silnej Európe, Modernom jednotnom trhu, Udržateľnej migrácii a azylovej politike a o Globálne angažovanej politike. Hlavné úlohy slovenského predsedníctva sú pripraviť podmienky pre chod predsedníctva, zamerať sa na program, ktorý môžeme ovplyvniť a pripraviť sa aj na témy, ktoré dopredu nemôžme predvídať.

Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

M. Lajčák predstavil členom diplomatického zboru aj generálnych riaditeľov sekcií MZVaEZ SR, ktorí sú zodpovední za hlavné aktivity ministerstva počas slovenského predsedníctva: Ivetu Hricovú zo sekcie európskych záležitostí, Petra Mišíka z politickej sekcie a Milana Zachara zo Sekretariátu slovenského predsedníctva v Rade EÚ.   

O red

Odporúčame pozrieť

Lajcak

Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

Novým veľvyslancom EÚ vo Švajčiarsku má byť slovenský diplomat Miroslav Lajčák, v súčasnosti osobitný predstaviteľ …

Consent choices