Západné médiá obvinili Junckera z alkoholizmu, šéf EK fámy vyvracia

Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker v rozhovore pre francúzsky denník Libération vyvracal špekulácie o tom, že je závislý na alkohole. Uviedol, že ľuďom sa často zdá, že je opitý, ale tak to nie je. V skutočnosti má vraj po vážnej autonehode pred 27 rokmi problémy s rovnováhou a zle chodí.

„Myslíte si, že by som bol ešte v úrade, keby som mával na raňajky koňak? vyhlásil šesťdesiatjedenročný Juncker, ktorý v minulosti opakovane zaujal svojím neformálnym vystupovaním, napríklad keď na Európskej rade vítal premiérov únijných krajín a potľapkával ich potvári, hodnotili farby na kravatách a maďarského premiéra ViktoraOrbána zdravil ako diktátora.

Juncker dnes podľa svojich slov bojuje len s únavou. „Pracujem 14,15 hodín denne, a na to som nebol zvyknutý,“ povedal.

Niekdajší luxemburský premiér tvrdí, že mu fámy o jeho alkoholizme otravujú život a spôsobujú ťažkosti aj v jeho manželstve:Už aj žena sa pýta, či jej neklamem, že nepijem doma„.

Polroka na vozíku

Juncker, ktory je náruživým fajčiarom, tvrdí, že má problémy s chôdzou a stabilitou od vážnej autonehody v roku 1989. „Ležal som tri mesiace v kóme a potom strávil šesť mesiacov na vozíku,“vykreslil. Dodal, že mu robí ťažkosti ľavá noha, Preto sa musí pri chôdzi po schodoch pridržiavať zábradlím.

Viac..  Európsky parlament prijal pravidlá o ľudských právach a životnom prostredí pre firmy

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices