berlin
ZDROJ: Reprofoto noviny.sk.

Útok v Berlíne. Do ľudí na vianočných trhoch vrazil nákladiak

BERLÍN / Najmenej 12 ľudí zomrelo pri možnom útoku na vianočný trh v centre Berlína. Ďalších 48 ľudí je zranených, mnohí vo vážnom stave ležia v nemocnici. Podľa nemeckej polície všetko nasvedčuje tomu, že útok bol úmyselný, jedného podozrivého už zatkla. Neosvetlené nákladné auto vošlo medzi ľudí na vianočných trhoch a prešlo približne 60 metrov. Sedeli v ňom dvaja ľudia, spolujazdec bol na mieste mŕtvy. Za volantom podľa doterajších informácií sedel muž pochádzajúci z Pakistanu alebo Afganistanu.

Spolkový minister vnútra Thomas de Maizière potvrdil, že včerajšia tragédia ba berlínskych vianočných trhoch bola cieleným útokom. „Už nemáme žiadne pochybnosti, že pri včerajšej strašnej udalosti išlo o útok,“ vyhlásil de Maizière. Zároveň potvrdil, že zadržaný muž svoju vinu popiera.

Podľa portálu Die Welt je muž zadržaný pre podozrenie z teroristického útoku polícii známy z vyšetrovania sexuálneho prečinu, ku ktorému údajne došlo v lete.

Viac..  Ivan Štefanec: Smrť Slováka si žiada spravodlivé vyriešenie prípadu

Maďarský premiér Viktor Orbán označil v liste Angele Mekel udalosti v Berlíne za útok na kresťanské hodnoty. „Včera neutrpeli ťažký úder len ľudia v Berlíne, ale celá Európa a naše spoločné kresťanské hodnoty,“ napísal Orbán.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecko: Nová politická strana chce rozpustiť EÚ a zrušiť klimatické politiky

Nová nemecká politická strana, Aliancia Sahry Wagenknechtovej (BSW), sa v prípade úspechu v tohtoročných voľbách …

Consent choices