krajcer
Daniel Krajcer, kandidát na župana v bratislavskom kraji. PHOTO: redakcia/red.

Daniel Krajcer oznámil kandidatúru na župana, vybudovať chce silný európsky región

Daniel Krajcer kandiduje na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Do nadchádzajúcich župných volieb ide s podporou strán Most-Híd, SKOK-ELD a Strany zelených (SZ).

Podľa jeho slov sa bratislavský kraj za posledné roky nikam neposunul. Jeho cieľom je preto vybudovať silný, metropolitný región na európskej úrovni. „S údivom sledujem, že tí, ktorí sú zodpovední za tento stav, s úsmevom kandidujú opäť,“ povedal Krajcer, člen proeurópsky orientovanej strany SKOK-ELD /Európski liberálni demokrati, pozn. red./

Týmto menoval súčasného dvojnásobného predsedu Pavla Freša a bývalého primátora Milana Ftáčnika. Krajcer tvrdí, že podľa rebríčka je Bratislavský samosprávny kraj tretím najbohatším krajom v Európskej únii, avšak ľudia to necítia.

Exminister kultúry, Daniel Krajcer, tvrdí, že povedie transparentnú kampaň a väčšina peňazí bude pochádzať od fyzických osôb, nie od straníckej centrály. O podporu SMER-SD sa neuchádzal, ani nemal o ňu záujem. Krajcer sa pokúšal stať županom aj pred štyrmi rokmi, v rokoch 2010 – 2012 bol ministrom kultúry počas vlády Ivety Radičovej. Jednokolové voľby do vyšších územných celkov sa uskutočnia 4. novembra 2017.

Viac..  SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

O red

Odporúčame pozrieť

Bratislava

Bratislavský samosprávny kraj bojuje o miliardu eur z eurofondov

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bojuje o miliardu eur z eurofondov. Chudobný bohatý región je názov …

Consent choices