sulik
Richard Sulík, europoslanec a predseda strany SaS. PHOTO: Archív SaS.

SaS: Ficova vláda musí informovať občanov, ako sa vyrovná s utečeneckými kvótami

Slovenská vláda a osobitne Robert Fico prehrali spor o utečenecké kvóty na európskom súde v Luxemburgu. Premiér Fico a strana SMER-SD tak prehrali dvakrát. Prvýkrát, keď sa im na politickej úrovni nepodarilo presvedčiť väčšinu členských krajín, že povinné utečenecké kvóty sú zlým riešením. A druhýkrát, v súdnom spore.

Strana SaS je nespokojná s reakciou premiéra Fica. Nestačí verejnosti len oznámiť, že vláda bude súdne rozhodnutie rešpektovať. Kľúčová otázka je, ako teraz mieni vláda postupovať. Je známe, že utečenecká kvóta pre Slovensko predstavuje dočasné prichýlenie zhruba 1500 utečencov z táborov v Grécku a Taliansku.

Vyzývame premiéra Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby informovali občanov, ako sa vláda mieni vyrovnať s utečeneckými kvótami z hľadiska naplnenia súdom potvrdených záväzkov Slovenskej republiky a zároveň aj z hľadiska bezpečnostných záujmov občanov Slovenskej republiky.

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

Ak premiér Fico a členovia vlády na tieto zásadné otázky uspokojivo neodpovedajú, poslanci SaS si ich odpovede budú vynucovať na parlamentnej pôde.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

Správa je publikovaná v originálnom znení, bez redakčných úprav.

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices