vlak
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Teroristi sa vyhrážajú vykoľajovaním vlakov v Európe

BRATISLAVA / Teroristi v poslednej dobe signalizujú, že by okrem používania áut na zabíjanie ľudí, či útokom na uniformovaných príslušníkov bezpečnostných síl mohli v Európe prejsť k tomu, že začnú vykoľajovať vlaky. Podľa agentúry AFP na to upozornilo generálne riaditeľstvo francúzskej polície.

„Vzhľadom k nedávnej výzve džihádistickej propagandy vykoľajovať vlaky je nutná zvláštna pozornosť venovať každej informácii o preniknutí pokuse o sabotáž v objektoch spojených s vlakovou dopravou,“ uvádza sa v príslušnom telegrame, ktorý rozoslalo riaditeľstvo. „Je dôležité zdôrazniť nedávne výzvy teroristických organizácií zamerané na ‚osamelých vlkov‘ a podnecujúce k vykoľajovaniu vlakov, zakladaniu lesných požiarov alebo k spôsobovaniu otravy potravinami v Európe,“ konštatuje sa v zmienenom dokumente.

Generálne riaditeľstvo tiež upozornilo, že je nutné zvýšiť viditeľnú prítomnosť bezpečnostných síl na miestach spojených s dopravou, predovšetkým na staniciach, ktoré sú obzvlášť citlivým terčom pre prípadných teroristov. Ide o to, zvýšiť odstrašujúci účinok na týchto miestach.

Viac..  Poľský premiér Tusk upozornil na hrozbu novej vojny v Európe, píšu médiá

To isté sa týka aj turistických a kultúrnych zariadení, kde môže pri útokoch prísť o život veľké množstvo ľudí.

V súvislosti s prípadmi zabíjania najazdením autom do ľudí dokument vyzýva „správcov vozových parkov, personálnych riaditeľov a šoférov“, aby oznamovali veškeré krádeže vozidiel alebo akékoľvek podozrivé správanie.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

cestovanie

DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí …

Consent choices