One Planet Summit
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V Paríži sa stretlo viac ako 50 štátnikov na samite o klimatickej dohode

PARÍŽ / Dva roky po uzatvorení prelomovej parížskej klimatickej dohody sa vo francúzskej metropole zišlo viac ako 50 predstaviteľov štátov a vlád, aby prispeli k jej presadeniu. Cez štyri tisíc účastníkov konferencie za boj proti klimatickým zmenám uvítal francúzsky prezident Emmanuel Macron a generálny tajomník OSN António Guterres.

Jednodenné stretnutie s názvom One Planet Summit (Samit jednej planéty) by malo podľa prianí organizátorov vyslať mimo iné signál, že sa do boja proti klimatickým zmenám chcú zapojiť tiež veľké súkromné podniky. Očakávajú, že v priebehu konferencie oznámia niekoľkých veľkých investičných zámerov v oblasti obnoviteľných zdrojov.

V decembri 2015 sa v Paríži 195 štátov dohodlo, že globálne otepľovanie spôsobené skleníkovými plynmi sa znížil výrazne pod dva stupne v porovnaní s predindustriálnym obdobím. Americký prezident Donald Trump v júni ale oznámil, že Spojené štáty od parížskej dohody odstúpia. To vyvolalo vlnu medzinárodnej kritiky. Žiaden iný štát sa k USA nepripojil.

Viac..  Po eurokandidátke SaS sú známe už aj niektoré mená ďalších strán

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

more

Španielsko nepodporuje nasadenie misie EÚ na ochranu lodí v Červenom mori

Španielsko nesúhlasí s nasadením protipirátskej misie EÚ na účely ochrany námornej dopravy v Červenom mori …

Consent choices