Nigel FARAGE
Jeden z hlavných podporovateľov Brexitu Nigel Farage. PHOTO: © European Union- EP.

Hlavný zástanca Brexitu si vie predstaviť ešte jedno referendum

LONDÝN / Líder britskej Strany nezávislosti (UKIP) a jeden z hlavných podporovateľov Brexitu Nigel Farage vraví, že si už vie predstaviť opakované referendum o odchode Britov z Európskej únie. Nie však preto, aby sa zmenilo rozhodnutie.

Líder strany UKIP Nigel Farage povedal, že si začína zvykať na myšlienku druhého referenda o zotrvaní Británie v Európskej únii. Podľa portálu BBC to vyhlásil v relácii The Wright Stuff stanice Channel 5. Nie, Farage si to s Brexitom nerozmyslel. Jeho cieľom je údajne aby aktivisti bojujúci proti Brexitu prestali „so sťažnosťami a plačom.“ Nové hlasovanie by podľa neho „zabilo“ kampaň za zotrvanie na jednu generáciu. Zároveň vyjadril presvedčenie, že „percento tých, ktorí by hlasovali za odchod, by pri najbližšej príležitosti bolo oveľa vyššie ako naposledy.“

Kým viacerí jeho kolegovia z hnutia pre odchod sa okamžite ohradili, bojovníci za zotrvanie v únii jeho poznámku privítali – podľa nich totiž „rastie podpora“ pre ďalšie referendum. Labouristický poslanec parlamentu Chuka Umunna vyhlásil: „Možno prvýkrát vo svojom živote Nigel Farage vyslovil relevantnú myšlienku. V demokracii, ako je tá naša, majú britskí občania právo zachovať si vo veci Brexitu otvorenú myseľ.“ Úrad premiérky však nové ľudové hlasovanie o odchode z únie neplánuje.

Viac..  Čaputová: Ak sa v SR naruší právny štát, EÚ by mala uplatniť podmienenosť fondov

​​Nigel Farage nadšene podporoval aj kandidatúru Donalda Trumpa.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices