kuciak sloboda tlace
PHOTO: Reprofoto noviny.sk.

Sloboda tlače a odvaha odhaľovať pravdu. Otec Jána Kuciaka prevzal mimoriadne ocenenie

BERLÍN / Ján Kuciak dostal v Nemecku významné ocenenie in memoriam za slobodu tlače. Zlatú Viktóriu udeľuje Asociácia nemeckých vydavateľstiev. Cenu prevzal jeho otec Jozef, ktorý cez slzy priznal, že radšej by bol so synom doma.

Sloboda tlače a odvaha odhaľovať pravdu – tieto posolstvá zazneli viackrát na udeľovaní cien Zlatá Viktória v Berlíne. Asociácia nemeckých vydavateľstiev udelila ocenenie za slobodu tlače Jánovi Kuciakovi a maltskej novinárke Dafné Karuanovej Galiciovej, ktorú tiež zavraždili pre jej novinársku prácu. Sošku pre zavraždeného novinára prevzal jeho otec Jozef Kuciak, ktorý neskrýval dojatie i smútok.

Cenu za svoje politické aktivity si odniesla nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá nedávno oznámila svoj odchod z politiky. V ďakovnej reči si aj ona uctila zavraždených novinárov.

Na to, aby novinári mohli slobodne pracovať, nesmú mať strach, nesmú čeliť hrozbám či násiliu. Je veľmi dôležité si to pripomínať a aj preto Asociácia nemeckých vydavateľov dnes ocenila novinárov Daphne Karuanovú Galiciovú z Malty a Jána Kuciaka zo Slovenska cenou Zlatá Viktória za slobodu tlače.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Ján Kuciak a zavraždená maltská novinárka si in memoriam vyslúžili niekoľkominútový potlesk postojačky od všetkých prítomných. Kuciakovi rodičia prišli aj so Zlaticou Kušnírovou, mamou Martiny – zavraždenej snúbenice Jána Kuciaka. Všetci traja priznali, že viac, ako toto ocenenie by ich potešilo stráviť čas so svojimi deťmi.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices