Mikolasik
Europoslanec Miroslav Mikolášik. PHOTO: © European Union-EP.

Miroslav Mikolášik ponúka platenú stáž v Európskom parlamente

Absolventi a študenti posledného ročníka vysokých škôl sa môžu uchádzať o trojmesačnú platenú stáž v Európskom parlamente v Bruseli. Opätovne ju ponúka slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH) v termíne od 7. januára 2019. Prihlásiť sa treba do 30. novembra 2018. 

Aj v novom kalendárnom roku pokračuje slovenský europoslanec v podpore nadaných mladých ľudí ponukou stáže vo svojej poslaneckej kancelárii v Bruseli. Na obdobie absolvovania stáže získa stážista finančný príspevok na pokrytie nákladov na bývanie a stravu. Stážista sa stane plnohodnotným členom tímu europoslanca, pričom sa bude podieľať na tvorbe odborných podkladov súvisiacich s pracovnou náplňou Miroslava Mikolášika. Nový člen poslaneckej kancelárie sa bude okrem prípravy aktuálnych projektov zúčastňovať pracovných aktivít Európskeho parlamentu.

Pre koho je určená stáž

O stáž sa môžu uchádzať absolventi vysokej školy, prípadne študenti krátko pred jej absolvovaním (v poslednom ročníku štúdi). Základnou charakteristikou uchádzača by mal byť záujem o veci verejné a budúcnosť Slovenska i Európy. Pre záujemcov by malo platiť aj to, že svojím aktívnym prístupom chcú pretvárať spoločnosť, sú tvoriví, nápadití, vedia pracovať nezávisle, vedia si stanoviť vlastné priority a zaujímajú sa o politický, sociálny a duchovný rozvoj spoločnosti i jednotlivca.

Viac..  Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Podmienkou absolvovania stáže je výborná znalosť anglického a/alebo francúzskeho jazyka. Uprednostnení sú kandidáti s vedomosťou oboch jazykov. Znalosť iných jazykov je výhodou.

Kedy sa stáž uskutoční 

Odborná stáž v poslackej kancelárii Miroslava Mikolášika v Bruseli sa uskutoční od 7. januára do 29. marca 2019.

Ako sa uchádzať o stáž

Uchádzači musia najneskôr do 30. novembra 2018 (vrátane) doručiť životopis a motivačný list (oba v slovenskom i anglickom jazyku) elektronicky na adresu miroslav.mikolasik@ep.europa.eu.

Kontaktovaní budú iba účastníci užšieho výberu.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices